RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Maak van Kerklaan en Herenweg in Vinkeveen eenrichtingswegen'

VINKEVEEN - De gemeente De Ronde Venen denkt een manier te hebben gevonden om de verkeerssituatie rond de aansluiting van Vinkeveen op de N201 te verbeteren. Door van de Kerklaan en de Herenweg een éénrichtingsweg te maken, hoopt de gemeente de verkeersstroom in de toekomst in te dammen.

Tegelijk wil de gemeente ten noorden van de Julianalaan een nieuwe weg aanleggen om het overige verkeer op te vangen. Een ideale oplossing om de leefbaarheid in de directe omgeving te vergroten, vindt wethouder Alberta Schuurs.

"Deze variant is er een waarvan we denken dat hij kansrijk is omdat de maatregel de helft van het verkeer weghaalt en dus omlegt naar een andere weg. Als we die twee straten eenrichtingswegen maken, kan er ook een fietspad langs en wordt alles een stuk veiliger."

Binnen de gemeente De Ronde Venen wordt al jarenlang gediscussieerd over een veiligere verkeersaansluiting van Vinkeveen op de Provinciale Weg, maar een oplossing bleef tot nu toe uit. Komende weken wordt het plan verder uitgewerkt.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -