RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Verhuizing mariniers van Doorn naar Vlissingen al in november op losse schroeven'

DOORN - Het ministerie van Defensie weet al sinds eind november dat de marinierskazerne beter naar het Gelderse Nieuw-Milligen kan verhuizen. Dat blijkt uit een onderzoek dat gelekt is naar de Telegraaf.

Het ministerie zou dit niet naar buiten hebben gebracht om de toch al kwetsbare verstandshouding met Zeeland niet verder te verstoren. Staatssecretaris Visser ging een week geleden nog door het stof in een gesprek met de provincie en bood excuses aan voor het gebrek aan communicatie.

De provincie Zeeland moest uit de media vernemen dat er twijfels waren over een verhuizing naar Vlissingen, een verhuizing die al in 2012 is toegezegd. Na afloop van het gesprek met Visser zei Zeeland dat het vertrouwen in de staatssecretaris was geschaad.

Het Gelderse Nieuw-Milligen lijkt de voorkeur te krijgen boven Vlissingen. Uit het gelekte onderzoek zou blijken dat de bouw en uitbating van de kazerne daar tientallen miljoen goedkoper zou zijn.

VOORDELEN
Wat ook meespeelt is dat het terrein al sinds de negentiende eeuw in het bezit is van Defensie. De Luchtmacht maakt gebruik van de locatie en er zijn al vergunningen. Dat zou bij eventuele nieuwbouw tijdens de stikstofcrisis van groot belang kunnen zijn.

De lijst met voordelen gaat nog even door. Zo is in Nieuw-Milligen in tegenstelling tot Vlissingen al een oefenterrein en ligt het terrein onder de rook van Apeldoorn centraler in het land. Dat laatste is een groot praktisch voordeel voor mariniers die luid en duidelijk bezwaar maakten tegen een verhuizing naar Zeeland.

De gemeente Apeldoorn stelt in de Telegraaf nog geen contact te hebben gehad met defensie over de mogelijke komst van de mariniers.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -