RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ook Utrechtse Dichterswijk tegen komst brug over Merwedekanaal


UTRECHT - Na de Rivierenwijk, komt nu ook de Dichterswijk in actie tegen de plannen van de gemeente Utrecht voor de nieuw te bouwen wijk Merwedekanaalzone. In de tekeningen voor de Merwedekanaalzone staat een fietsbrug getekend die uitkomt op de Heycopstraat en het naastgelegen plantsoen.

Bewoners van de Dichterswijk zijn net als in de Rivierenwijk bang dat de wijk overspoeld wordt door fietsers. De verwachting is dat er per dag tussen de 5000 en 10.000 fietsers door de wijk komen. "Daar is deze wijk niet op gebouwd", zegt wijkbewoner Jonne Kuyt.

De bewoners vinden de brug ook niet nodig. Er liggen al twee bruggen op fietsafstand. "De Balijebrug leidt de fietsers richting Ledig Erf en de Nelson Mandelebrug gaat richting het station", aldus Kuyt. Zij vinden dan ook dat de gemeente met te weinig argumenten komt om deze fietsbrug te verantwoorden.

De tekst gaat onder de foto door.

 Spandoek tegen de fietsbrug. Spandoek tegen de fietsbrug. | Foto: RTV Utrecht / Ingrid Sterrenburg

Het is nu nog niet zeker of de brug er ook echt komt, maar volgens Kuyt is die brug onderdeel van een groter plan. "De gemeente wil in de toekomst een fietstunnel graven onder het spoor door richting het centrum. De fietsbrug over het Merwedekanaal ligt in het verlengde van die tunnel. Als die fietstunnel er komt, dan zal deze brug een grote aanzuigende werking hebben. Met als gevolg een grote verkeersdruk op de Dichterswijk."

Volgende week dinsdag gaan bewoners van de Dichterswijk in gesprek met de gemeente over de plannen.

In de naastgelegen Rivierenwijk wordt al langer geprotesteerd tegen een aantal geplande bruggen over het Merwedekanaal. Daar moeten zelfs enkele woonboten wijken voor de bruggen.

 Ook vanuit de Dichterswijk komt actie tegen de nieuwe bruggen. Ook vanuit de Dichterswijk komt actie tegen de nieuwe bruggen. | Foto: RTV Utrecht / Ingrid Sterrenburg

De Merwedekanaalzone is een nieuwe wijk die komt in het gebied tussen het Merwedekanaal en de Europalaan/Overste Den Oudenlaan. De gemeente wil daar zo'n 10.000 woningen bouwen. De wijk wordt autoluw.


Ook Dichterswijk tegen komst brug over Merwedekanaal


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -