'Spoedeisende hulp komt niet terug naar Woerden'

© Woerden TV
WOERDEN - Zorgminister Bruno Bruins is niet van plan de spoedeisende hulp terug te brengen naar Woerden. Ook krijgt de huisartsenpost geen uitgebreidere openingstijden. Dat zegt de minister in een brief aan de Kamer.
Bruins reageert in de brief op een petitie die inwoners en gemeenteraadsleden uit Woerden eind vorig jaar aanboden aan de Tweede Kamer. Ook deelden ze toen een zwartboek uit aan de aanwezige Kamerleden waarin klachten staan over de zorg in hun gemeente.
Grootste pijnpunt is het ziekenhuis in Woerden. Dat heeft geen spoedeisende hulp meer. Ook de huisartsenpost in de avonduren en het weekend is dicht. Voor de meeste zorg moeten inwoners naar het Sint Antonius in het Utrechtse stadsdeel Leidsche Rijn.

'TERUGDRAAIEN NIET REALISTISCH'

Volgens Bruins is terugdraaien van de besluiten die er genomen zijn niet realistisch en wordt er in Woerden gewerkt aan de totstandkoming van een plan met betrekking tot de toekomst van de zorg: "Op basis van dit regiobeeld kunnen alle betrokken partijen in de regio vervolgens afspraken maken over de organisatie van zorg en ondersteuning", aldus de minister.
Volgens de minister betekent dat voor sommige burgers dat ze zorg ontvangen op plaatsen die verder van huis liggen, maar die wel van betere kwaliteit is.

VERDER ONTMANTELD

De komende jaren wordt het ziekenhuis in Woerden nog verder ontmanteld, zei Doeke Stuurop van de werkgroep 'Zorg voor Woerden' eind vorig jaar. "In Woerden pellen ze de zorg steeds meer af. De dagbehandelingen die nu nog plaatsvinden gaan media 2020 ook weg. Dus er blijft geen moer meer over in Woerden."
De minister zegt de zorgen te begrijpen en verwacht deze op termijn weg te kunnen nemen. Hoe hij dat wil gaan doen staat niet in de brief.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.