RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hondenschool op wielen in Breukelen


BREUKELEN - Wie Sander Maan in zijn rolstoel door Breukelen ziet rijden, kan er amen op zeggen dat er een hond naast hem loopt. Dobermanns, pitbulls: het ras of de problemen van de honden doen er niet toe. Sander wil met alle honden werken. Sinds een jaar heeft hij zijn eigen hondenschool.

Sander Maan traint Dobermann Feja


Toen Sander negen jaar oud was, kreeg hij zijn eerste hond. "Een hele speciale hond was dat. Hij heeft ooit een hersenbloeding gehad, waardoor ik heel veel tijd heb gestopt in zijn verzorging. Zo is het begonnen."

"Af Feja, goed zo. Zit, goed zo." Feja luistert netjes naar Sander. Maar dat heeft veel tijd en training gekost. De anderhalf jaar oude dobermann heeft veel duidelijkheid en aandacht nodig. Gelukkig helpt de training inmiddels.

 | Foto: RTV Utrecht

Sander is geboren met spina bifida, oftewel een open rug. Dat houdt hem absoluut niet tegen zijn passie uit te voeren. Hij wil andere mensen met een handicap uitdagen hetzelfde te doen. "Als je tegen jezelf zegt dat je het niet kan, gaat het nooit gebeuren. Geloof erin dat je het kan, dan zie ik je wel verschijnen op de hondenschool", lacht Sander.

DUIDELIJKHEID
Feja dwarrelt vrolijk rond. Langs het water van het Rijnkanaal mag ze vrij loslopen en daar geniet de dobermann duidelijk van. "Deze hond is zo blij van karakter dat ze alles als een spel ziet. Het is heel belangrijk dat ik duidelijk ben in wat ik van haar vraag, zodat ze luistert. Dat moeten haar baasjes vervolgens ook doen," zegt Sander.

Sander pakt de gifgroene slang die hij heeft meegebracht om mee te spelen en gooit 'm een eind weg voor Feja. De liefde voor honden zit duidelijk diep. Bij 'de rollende hondenschool', zoals Sander zijn school heeft genoemd, zitten de honden wel goed. "Kom maar Feja", roept Sander. "We gaan naar huis." Of dit werk hem gelukkig maakt? "Absoluut", lacht Sander. "Dit maakt mij heel gelukkig. Ik ben zeven dagen in de week met honden bezig. Mijn leven draait om honden."

 | Foto: RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -