RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Woerdens Kamerlid Femke Merel van Kooten stapt over naar 50Plus: 'Partij wil expliciet verjongen'

WOERDEN - Een bijzondere overstap voor de Woerdense Femke Merel van Kooten. Het voormalig Partij voor de Dieren-Kamerlid stapt over naar de partij van Henk Krol, 50Plus. Zelf vindt ze het overigens helemaal niet zo'n gekke overstap. "50Plus is in de basis ook een partij die opkomt voor de zwakkeren in de samenleving. Ouderen willen voor hun kinderen en kleinkinderen een leefbare aarde nalaten."

Het 36-jarige Tweede Kamerlid haalt de gemiddelde leeftijd van de ouderenpartij behoorlijk naar beneden met haar komst, lacht ze. "Maar ik heb begrepen van Henk Krol dat ze expliciet willen verjongen en een goede partij willen zijn voor de jongere generaties."

In juli vorig jaar stapte Van Kooten op bij de Partij voor de Dieren, uit onvrede met de koers van de partij. Ze wilde het brede verkiezingsprogramma uitvoeren, terwijl de partij er volgens haar juist voor koos te versmallen en zich weer enkel te richten op dieren. Ze ging vervolgens verder als onafhankelijk Kamerlid.

"50Plus heeft natuurlijk als core het opkomen ouderen en goede pensioenen, maar heeft een veel breder programma. De partij komt ook op voor LHBTI-rechten, vrouwenrechten en kinderrechten." Van Kooten wil zich bij deze partij in blijven zetten voor dierenwelzijn en een leefbare aarde. "En verder wil ik bij 50Plus heel nadrukkelijk blijven doen wat ik in het verleden heb gedaan: opkomen voor de kwetsbare waarden."

Tot de verkiezingen blijft Van Kooten onafhankelijk. "Er moet eerst een kandidatencommissie aan te pas komen om te beslissen of ik überhaupt op de lijst kom en daarna moeten de leden op het congres nog beslissen of het allemaal door kan gaan. Maar ik ga er vanuit dat het goedkomt, ik heb tot nu toe in ieder geval al erg veel positieve reacties gehad."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -