RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Voortvluchtige doodrijder van Fleur (19) aangehouden in Loosdrecht

LOOSDRECHT - De politie heeft gisteravond Walter van W. uit Loosdrecht aangehouden. Hij werd in april vorig jaar in hoger beroep veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf, maar meldde zich vervolgens niet bij de gevangenis.

Van W. zat in maart 2016 met een slok op achter het stuur van zijn Porsche, waarmee hij met zeer hoge snelheid naar huis reed. Zijn zoon Casper zat in een andere auto vlak achter hem. Walter van W. botste op de Nieuw-Loosdrechtsedijk op de auto van de 19-jarige Fleur Balkestein. Zij overleed twee weken later.

De uiteindelijke straf viel lager uit dan het eerdere vonnis in november 2017. Toen werd Van W. veroordeeld tot een celstraf van vier jaar met een rijontzegging van vijf jaar. Zowel Van W. als het Openbaar Ministerie waren tegen dat vonnis in hoger beroep gegaan.

Van W. werd gisteren door het Fugitive Active Search Team in Nederland (FastNL) van de Landelijke Eenheid aangehouden in een woning in Loosdrecht.

VOORARREST
Het is niet uitzonderlijk dat een veroordeelde niet direct vastzit na de uitspraak van een rechter, legt een woordvoerder van het OM uit. "In principe is het uitgangspunt: je bent vrij tot de straf onherroepelijk wordt. Soms wordt er een uitzondering gemaakt en moet iemand in voorarrest, bijvoorbeeld bij recidivegevaar. Als iemand op het moment van veroordeling al in voorarrest zit, blijft diegene gewoon vastzitten. Maar in principe wordt iemand pas gestraft als de rechter hem veroordeeld heeft."

Vervolgens kan de dader van het strafbare feit nog in hoger beroep. "Tot die tijd is de uitspraak van de rechtbank dus nog niet onherroepelijk."

Wanneer iemand is uitgeprocedeerd - of ervoor kiest om niet verder te procederen - wordt de straf wel onherroepelijk, en dan krijgt de Dienst JustitiŽle Inrichtingen (DJI) een seintje. De DJI moet regelen dat iemand vast komt te zitten. Veroordeelden die een gevangenisstraf van meer dan driehonderd dagen moeten uitzitten, worden opgespoord door het team FastNL van de politie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -