RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Deze week al onderzoek naar gevaarlijke Varkensbocht bij knooppunt Rijnsweerd


UTRECHT - Rijkswaterstaat gaat onderzoek doen naar het wegdek van de beruchte Varkensbocht. De stroefheid van het wegdek wordt getest. Binnen enkele weken moeten de resultaten bekend zijn.

 De varkensbocht De varkensbocht | Foto: RTV Utrecht

De stroefheid wordt normaal gesproken jaarlijks getest, maar door de toename van ongelukken in de bocht is besloten dat onderzoek eerder te doen. De bocht staat in de top 10 gevaarlijke wegvakken van Stichting Incident Management Nederland. Vorig jaar waren er 40 ongelukken.

Dit jaar is het ook al meermaals misgegaan in de bocht bij Rijnsweerd. Vorige week waren er zelfs twee afzonderlijke ongelukken op één avond. De bocht is de verbindingsweg tussen de A28 vanuit Amersfoort en de A27 richting Breda. En ook gisteravond was er een ongeluk.

 Ongeluk gisteravond Ongeluk gisteravond | Foto: 112mediautrecht

"Kijkende naar de aard van de ongelukken ligt het voor de hand om de stroefheid van het asfalt te bekijken", zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Er wordt niet gekeken naar mogelijke andere oorzaken. "Er is al een snelheidsverlaging en er zijn opvallende gele borden om te waarschuwen dat er een scherpe bocht aankomt." In de bocht mag maximaal 80 km/u gereden worden.

LANGE TERMIJN
Voor de lange termijn is er al een oplossing voor het gevaarlijke punt. Met de verbreding van de A27 wordt ook de verbinding met de A28 aangepakt. Maar wanneer dat gebeurt is nog onduidelijk, nu de aanbesteding van de verbreding stil ligt door de stikstofcrisis.

De situatie zoals die nu is, en zoals die moet worden. bron: Rijkswaterstaat


Het is niet voor het eerst dat de Varkensbocht in het nieuws is. Al in 2012 bleek de kans op ongelukken in de bocht groot.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -