RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Moordverdachte in zaak Jaïr Wessels krijgt forse strafkorting als kroongetuige'

PROVINCIE UTRECHT - Het Openbaar Ministerie heeft een deal gesloten met Tony de G., die onder meer verdacht wordt van de moord op Jar Wessels in Breukelen. In ruil voor zijn verklaringen tegen de vermeende liquidatiebende Caloh Wagoh, eist het OM tegen hem een celstraf van twaalf jaar.

Dat meldt het AD. De 'strafkorting' tegen De G. zou daarmee 50 procent bedragen. Het OM verdenkt leden van motorclub Caloh Wagoh van het uitvoeren van meerdere executies in de onderwereld. Ridouan T. uit Vianen zou hun belangrijkste opdrachtgever zijn.

Naast de moord op Wessels, wordt De G. ook nog verdacht van betrokkenheid bij de moord op Farid Souhali uit Houten. Souhali werd in het voorjaar van 2017 in Den Haag geliquideerd. Niet lang daarna werd Tony de G. opgepakt, waarna hij al snel verklaringen zou afleggen.

Zo veklaarde De G. dat Caloh Wagoh-voorman Delano R. moordopdrachten uitvoerde voor Ridouan T. Ook legde hij verklaringen af over de beschieting van een villa in Doorn in 2017.

Naast de lagere strafeis, heeft De G. volgens het AD ook een deal gesloten over zijn veiligheid en zijn verdere leven als hij zijn straf heeft uitgezeten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -