RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gevaarlijke kruising Leidsche Rijn volgende week op de schop

UTRECHT - De gemeente Utrecht maakt vaart met de aanpak van de kruising Vaduzdijk en Grauwaartsingel in Leidsche Rijn. Wethouder Lot van Hooijdonk (GroenLinks) zei vandaag in de Utrechtse raad dat de eerste aanpassingen volgende week worden gerealiseerd. Op de kruising hebben fietsers voorrang, maar sommige automobilisten trekken zich daar weinig van aan.

Het probleem werd aangezwengeld door raadslid Hind Dekker (D66). Zij maakt zich zorgen over de veiligheid op de kruising, met name voor kinderen. Er gebeuren volgens haar veel ongelukken. "De kruising ligt in de buurt van een woonwijk, winkelcentrum en twee basisscholen met ruim 200 kinderen. Er fietsen veel kinderen over deze kruising en tegelijkertijd wordt het stopbord voortdurend genegeerd. Het is een kwestie van tijd voordat er op deze kruising een keer iemand overlijdt."

WETHOUDER VAN HOOIJDONK

Van Hooijdonk antwoordde dat de problemen haar bekend zijn. De gemeente krijgt volgens haar veel meldingen van bijna-ongelukken en van mensen die zich onveilig voelen op de kruising.

De wethouder gaf aan dat de laatste hand wordt gelegd aan een verbeterplan en dat er met de uitvoering daarvan al volgende week kan worden begonnen. De snelheid wordt er dan voor de auto's uitgehaald bij de kruising.

Raadslid Dekker wilde tot die tijd graag verkeersregelaars bij het gevaarlijke punt. Maar daar ging de wethouder niet in mee.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -