RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nieuwe burgemeester Ap Reinders geïnstalleerd in Stichtse Vecht: 'Ik ben apetrots'

STICHTSE VECHT - Stichtse Vecht heeft vanaf nu officieel een nieuwe burgemeester. De 46-jarige Ap Reinders is zojuist ge´nstalleerd en mag vanaf nu de ambtsketen dragen.

Tijdens een raadsvergadering, die voor de gelegenheid was verplaatst naar de Nyenrode Business Universiteit in Breukelen, werd Reinders officieel ge´nstalleerd. De kersverse burgervader laat weten "apetrots" te zijn. "Ik ben heel dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen en ik ga mijn uiterste best doen dit vertrouwen waar te maken." De nieuwe burgemeester maakte het eervolle moment overigens mee in zijn nieuwe woonplaats: hij verhuist van zijn huidige woonplaats Hoofddorp naar Breukelen.

Reinders volgt waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt op. Zij vervulde de functie sinds Marc Witteman een jaar geleden overleed aan de gevolgen van longkanker. Witteman werd 57 jaar oud en was geliefd. Volgens Van Mastrigt ging het om "een burgervader pur sang, echt een burgemeester van formaat".

Voor Reinders wacht in Stichtse Vecht een pittige opdracht. De laatste maanden is het onrustig in de lokale politiek. Zo werd GroenLinks in december uit de coalitie gezet door de VVD, CDA en PvdA. Die drie partijen zouden te weinig draagvlak zien voor een samenwerking met GroenLinks. Die klaagde weer dat de andere partijen te weinig interesse hadden in duurzaamheid en het voorkomen van bezuinigingen op sociale zaken.

In november stapte al de ervaren wethouder Linda van Dort (GroenLinks) onverwachts op. De emotionele wethouder weigerde toen te zeggen waarom ze vertrok. Dat is ook nog steeds een mysterie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -