RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Utrecht moet weer een nachtburgemeester krijgen'

UTRECHT - Club Monza, Havana, zomaar even twee dansgelegenheden die verdwenen zijn in Utrecht en waar eetgelegenheden voor in de plaats zijn gekomen. Utrecht is haar bruisende nachtleven deels kwijtgeraakt, vindt Nick Nartey van Stichting Nachtburgemeester Utrecht. Volgens hem kan een nachtburgemeester daar verandering in brengen.

"Er gebeurt zeker nog wel wat in Utrecht," zegt Nartey. "Maar het is niet meer zoals het vroeger was." Weliswaar is TivoliVredenbrug er de laatste jaren bij gekomen. Maar tien jaar geleden waren er meer verschillende plekken waar je elkaar kon ontmoeten en kon dansen.

Volgens Nartey worden niet alle verschillende uitgaansgroepen nu goed bediend in de stad. "Een nachtburgemeester kan als geen ander onderzoeken en aanvoelen wat er mist in Utrecht en waar behoefte aan is."

Utrecht heeft in het verleden ook nachtburgemeesters gehad. "Eerder heeft iemand zich officieus tot nachtburgemeester benoemd. Daarna heeft een collectief die titel overgenomen. Maar dat is een vrij kleine groep gebleven. We denken dat als je zoiets doet voor de hele uitgaansgemeenschap je meer kunt bereiken."

Nartey maakt serieus werk van zijn project. "We zijn al drie jaar bezig met onderzoek. We spreken met de gemeente, ondernemers, bewoners en met mensen die uitgaan. We hebben een goed beeld van de situatie."

"Vanuit Stichting Nachtburgemeester Utrecht willen we nu met onze plannen verder gaan. In de zomer gaan we nog het nodige werk verrichten. Dan kan hopelijk in september een nieuwe nachtburgemeester worden gekozen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -