RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Attracties houden storm in de gaten, maar gaan wel gewoon open

PROVINCIE UTRECHT - Attracties in de provincie Utrecht houden het weer van zondag goed in de gaten, maar maken zich voorlopig nog geen grote zorgen over de storm Ciara die wordt voorspeld. Volgens meteorologen kunnen er in het binnenland windstoten tot 120 kilometer per uur voorkomen.

Ouwehands Dierenpark in Rhenen heeft op dit moment nog geen grote voorzorgsmaatregelen getroffen, zegt een woordvoerder. Als het pas laat in de middag gaat stormen, zullen de bezoekers waarschijnlijk niet veel merken. "De meeste dieren gaan aan het einde van de middag sowieso naar binnen."

"Maar we zitten natuurlijk in een gebied met bossen. Als het niet meer veilig is, dan zullen we passende maatregelen nemen." In het meest extreme geval wordt het dierenpark dan gesloten. Maar zover is het nu nog lang niet, zegt de woordvoerder.

AMERSFOORT
Ook Dierenpark Amersfoort, dat zich eveneens in een bosrijke omgeving bevindt, gaat zondag gewoon open. Het park bekijkt in de loop van de dag of sluiting toch noodzakelijk is. Wie overigens van plan is om met de trein naar Amersfoort of Rhenen te gaan, doet er goed aan de berichtgeving van morgen af te wachten. Dan beslist ProRail of het noodzakelijk is om de dienstregeling aan te passen.

Bomen staan er eveneens volop in het Klimbos bij Zeist. Maar ook daar verwachten ze geen gevaarlijke situaties. "Er zijn altijd twee begeleiders van ons aanwezig die de klimmers begeleiden," zegt een medewerker. Mocht het weer daar aanleiding toe geven, dan wordt het klimmen stilgelegd. De medewerker kon nog niet vertellen of er mensen voor zondag hadden gereserveerd.

Het Klimbos kan zelf wel een stootje hebben. "De bomen worden jaarlijks geÔnspecteerd en staan er prima bij." Omdat er nog geen blad aan de bomen zit, kunnen de bomen naar verwachting ook harde windstoten prima aan.

BOSWANDELING
Toch blijft het in een bos altijd oppassen. Voor een boswandeling lijkt zondag met de voorspelde regen sowieso een slechte dag. Al gaan Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten wandelingen niet verbieden. Volgens de organisaties is bossen afsluiten niet mogelijk, omdat er meestal geen hekken rondom staan.

"Wij volgen het KNMI en komen nooit met onze eigen waarschuwingen," zegt een woordvoerder van Staatsbosbeheer dan ook. "Maar als het KNMI straks zegt dat het code oranje is, dan is het misschien niet zo verstandig om het bos in te gaan."

VOETBAL
De kans bestaat ook dat zondag veel voetbalwedstrijden niet door zullen gaan vanwege slecht weer. "We houden de weersverwachtingen goed in de gaten", zegt een woordvoerder van de KNVB. "Voor amateurvoetbal wordt zaterdag voor 20.00 uur voor de wedstrijden van zondag een beslissing genomen." Ook zou de Eredivisie-wedstrijd FC Utrecht - Ajax afgelast kunnen worden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -