RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Soester (17) krijgt jeugddetentie voor drogisterij-overval in Amersfoort

SOEST/AMERSFOORT - Een 17-jarige jongen uit Soest is veroordeeld tot 120 dagen jeugddetentie voor de overval op drogisterij Trekpleister in Amersfoort. Ook moet hij een taak- en werkstraf van in totaal 100 uur uitvoeren.

De straf is daarmee lager dan de eis van het Openbaar Ministerie, dat onder meer een jaar jeugddetentie tegen de Soester had geŽist. De rechtbank acht de jongen schuldig aan de overval, maar vond dat de strafeis niet in verhouding stond met de strafmaat in vergelijkbare zaken.

In het voordeel van de Soester sprak verder onder meer dat hij niet eerder voor soortgelijke strafbare feiten was veroordeeld. Ook zegt de rechtbank dat hij zich de afgelopen zes maanden goed aan de afspraken met de jeugdreclassering heeft gehouden.

De jongen was pas 16 jaar oud toen hij vorig jaar op 13 juni vlak na de overval in de Van Brammenstraat met een even oude vriend werd opgepakt. Rond kwart voor zeven waren ze de drogisterij binnengedrongen en bedreigden ze het personeel met een alarmpistool en een mes.

De winkelmedewerkers moesten hun telefoons wegleggen en met hun handen omhoog op hun knieŽn in het kantoor gaan zitten. Daar eisten de overvallers dat de kluis zou worden geopend. Toen dit niet mogelijk bleek vanwege een tijklok op de luis, gingen zij ervandoor.

De zaak tegen de andere jongen, eveneens uit Soest afkomstig, wordt pas in april behandeld. De rechtbank liet eerder al weten te laten onderzoeken of hij in aanmerking komt voor een gedrags-beÔnvloedende maatregel. Dat is een soort verplichte heropvoeding.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -