RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Politie denkt kopstuk mocromaffia Saïd R. te hebben opgepakt, identificatie is gaande

UTRECHT - Het lijkt erop dat Sa´d R. vandaag is opgepakt. In Colombia is een man aangehouden waarvan sterk wordt vermoed dat het om R. gaat. De Utrechter wordt gezien als de rechterhand van de onlangs opgepakte Ridouan T. en geldt dus als kopstuk van de mocromaffia.

De politie probeert hem momenteel te identificeren. Zijn vingerafdrukken zijn afgenomen en verwacht wordt dat er vrijdagavond of -nacht uitsluitsel komt over zijn identiteit. Als de duidelijkheid er is, volgt een uitleveringsverzoek.

De aanhouding was in de Colombiaanse stad MedellÝn. Hij is gepakt door lokale politieagenten, in samenwerking met de Landelijke Eenheid uit Nederland, de DEA (Amerikaanse drugspolitie) en FBI.

OPDRACHT VOOR MOORDEN
De 47-jarige Sa´d R. is een van de meest gezochte criminelen van Nederland. Hij wordt ervan verdacht dat hij opdracht heeft gegeven voor meerdere moorden. Er werd een beloning van 100.000 euro uitgeloofd voor de persoon die met de gouden tip zou komen die leidde naar zijn verblijfplaats.


Sa´d R. en Ridouan T. zijn hoofdverdachten in het grote liquidatieonderzoek Marengo, dat in 2017 op gang kwam nadat Utrechter Nabil B. zich als kroongetuige bij justitie had gemeld. Na de 'vergismoord' in januari 2017 in Overvecht, waarvan een goede bekende van hem het slachtoffer werd, kreeg B. wroeging en liep hij over.

Rond R. bleef het lange tijd volkomen stil. Alleen het gerucht dat hij dood zou zijn stak met enige regelmaat de kop op.

De in Marokko geboren coca´nehandelaar stond in Nederland voor het laatst ingeschreven in Groningen, maar hij verbleef vooral in Utrecht. Daar had hij samen met zijn jongere broers een berucht waterpijpcafÚ. Die broers, Mohamed en Zaki, zitten inmiddels ook vast in de zaak-Marengo.

ZEKER DRIE MOORDEN
Sa´d R. wordt verdacht van rechtstreekse betrokkenheid bij drie moorden. Slachtoffers waren Ranko Scekic (22 juni 2016, Utrecht), Martin Kok (8 december 2016, Laren) en Hakim Changachi (12 januari 2017, Utrecht). Ook zou hij bij het voorbereiden van mislukte liquidaties betrokken zijn geweest.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -