RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Meer dan 20.000 euro geïnd bij grote verkeerscontrole in Utrecht

1/3
UTRECHT - De politie heeft samen met de gemeente Utrecht, de belastingdienst, OM en de douane bij een verkeerscontrole ruim twintigduizend euro belastingschuld gend, vier voertuigen in beslag genomen en n man aangehouden op verdenking van drugshandel. Ook is in drie gevallen een onderzoek gestart naar uitkeringsfraude.

ONDERMIJNING

De samenwerking is onderdeel van de strijd tegen ondermijning. Ondermijning betekent dat de onderwereld zich vermengt met de bovenwereld. Bijvoorbeeld door crimineel verdiend geld wit te wassen.

"In Utrecht ligt de focus met name op de cocanehandel", vertelt Ben van der Hoeven. Hij is programmamanager ondermijning bij de gemeente Utrecht. "Maar we zien ook dat het laatste jaar een aantal methamfetaminelaboratoria zijn aangetroffen. Dat zijn zorgwekkende signalen."

De n na de andere dure auto rijdt het parkeerterrein bij sportpark Lunetten op


VERKEERSCONTROLE

De grootschalige drugshandel wordt natuurlijk niet opgelost met een verkeerscontrole, maar de overheid geeft hier wel een signaal mee af, vertelt Tugan Tursucu van de Politie Midden-Nederland: "Je ziet hele jonge jongens in dure bolides rijden. Dat hoeft niet fout te zijn, maar het is vaak wel een indicatie dat er iets niet klopt. We willen dat uitsluiten en daarom sturen we dure auto's de controleplaats op."

MELDEN

Naast het praktische resultaat van de controle, hoopt de gemeente Utrecht dat zulke acties inwoners van de stad bewust maken van het probleem van ondermijning. Winkels die nooit klanten krijgen, jongeren met opvallend dure auto's of hennepgeur in een portiek kan een aanleiding zijn om de politie te informeren.

"Melden helpt," zegt Ben van der Hoeven. "We zijn hier vandaag ook naar aanleiding van een aantal meldingen van bewoners en ondernemers. En we willen hiermee ook laten zien dat wanneer u een onderbuikgevoel heeft, dat melden echt helpt en dat we ook iets met de melding doen."

 In totaal werden 350 auto's gecontroleerd In totaal werden 350 auto's gecontroleerd | Foto: RTV Utrecht / Peter Huting


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -