Politie bevestigt: opgepakte man in Colombia is inderdaad Saïd R.

© Politie
UTRECHT - De man die gisteren werd opgepakt in de Colombiaanse stad Medellín, is inderdaad de voortvluchtige crimineel Saïd R. Onderzoek naar zijn vingerafdrukken toont dat aan. Dat bevestigt de politie zaterdagochtend.
De Landelijke Eenheid liet gisteren al weten sterk te vermoeden dat de man die in Colombia was opgepakt de 47-jarige Utrechter was, maar nu is er dus ook een definitieve bevestiging. De politie onthult in een video hoe R. op het einde in het vizier zat van meerdere internationale politie-eenheden: "In de Colombiaanse stad Medellín is Saïd R. aangehouden door de Colombiaanse politie, in samenwerking met de Landelijke Eenheid, de FBI en de DEA."
R. was een van de meestgezochte criminelen van Nederland. Hij wordt gezien als de rechterhand van de onlangs opgepakte Ridouan T. en wordt ervan verdacht dat hij opdracht heeft gegeven voor meerdere moorden. Er werd een beloning van 100.000 euro uitgeloofd voor de persoon die met de gouden tip zou komen die leidde naar de verblijfplaats van R.
De grote vraag is of en zo ja wanneer R. zal worden uitgeleverd aan Nederland. Saïd R. en Ridouan T. zijn hoofdverdachten in het grote liquidatieonderzoek Marengo. T. werd half december opgepakt in Dubai en korte tijd later overgevlogen naar Nederland. De snelheid waarmee dat gebeurde, leverde toen kritiek op van zijn advocaat. Die noemde het 'ontvoering'.
Het werk voor de Nederlandse politie gaat ook na de aanhoudingen van R. en T. nog gewoon door, aldus hoofd van de Landelijke Recherche Andy Kraag: "Het stopt hier niet. We zijn uiteraard blij dat Saïd R. nu is aangehouden. Maar het gaat niet om de persoon, het gaat om het ontmantelen van de criminele organisaties."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.