OM geeft toe: toch wel meer beelden van tramaanslag

© RTV Utrecht / Peter Huting
UTRECHT - De gesprekken tussen het OM en Mustafa Ercan, de man die de tramaanslag op het 24 Oktoberplein overleefde, zijn stukgelopen. Het OM heeft erkend dat er toch meer bewakingscamerabeelden zijn waarop de Utrechter te zien is tijdens de tramaanslag. Eerder werd gezegd dat dat juist niet het geval was.
Ercan heeft daarom het vertrouwen in het OM verloren, zegt zijn juridisch adviseur Karim Aachboun tegen RTV Utrecht. Hij noemt het 'stuitend' hoe er met zijn cliënt wordt omgegaan.
De man wil meer beelden zien van de aanslag omdat hij denkt daarmee te kunnen bewijzen dat Gökmen T. heeft geprobeerd hem te vermoorden. T. zou meerdere keren de trekker hebben overgehaald, maar het wapen weigerde.
RECTIFICATIE
In een eerdere versie van dit bericht stond dat het OM over beelden zou beschikken waarop te zien is hoe het slachtoffer werd beschoten. Dat klopt niet. Het OM beschikt over beelden. Onduidelijk is of daarop is te zien dat het slachtoffer wordt beschoten.

EXCUSES OM

Uit een interne mail blijkt dat het OM toch de beschiking heeft over meer beelden, wat eerder werd ontkend. Het OM zou daarom excuses hebben aangeboden aan Ercan.
Karim Aachboun is heel boos op de officier van justitie. "Die gaf tijdens het kort geding nog stellig aan dat er geen andere beelden van mijn cliënt zijn en nu zijn er volgens haar opeens wel andere beelden."
Aachboun zegt dat Ercan met risico voor eigen leven twee jonge meisjes bij de aanslag heeft gered. "Naar ik begrijp is er een aanvraag voor een koninklijke onderscheiding voor de Mustafa Ercan voor zijn heldendaad tijdens de tramaanslag". Het OM benadrukt dat het heldhaftige optreden van Ercan al vanaf het eerste slachtoffergesprek is uitgesproken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.