RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Lokale politieke partijen willen thuistesten voor Utrechters om te zien of er lood in kraanwater zit

UTRECHT - Er moeten snel thuistesten komen voor Utrechters die willen weten of bij er bij hen in de woning ook teveel lood in het drinkwater zit. Dat willen lokale politieke partijen Stadsbelang Utrecht, de VVD en de PvdA.

Stadsbelang Utrecht zegt geschokt te zijn door het nieuws dat er op zes Utrechtse scholen teveel lood in het water zit. Volgens de partij is de kans groot dat er ook lood in het water zit in veel woningen en horecagelegenheden. De partij vindt niets doen geen optie, en wil dat het college in actie komt door tests te regelen waarmee bewoners zelf kunnen controleren of hun leidingen vervangen moeten worden.

MINDER HOOG IQ
Kinderen die water met teveel lood erin drinken, kunnen daardoor gezondheidsproblemen krijgen. Zo heeft het invloed op de ontwikkeling van de hersenen. "Het kan bij kinderen resulteren in IQ-puntenverlies", zegt Nienke Sluis van de GGD. "Dus voor kinderen betekent dat dat ze minder goed kunnen leren."

De zes getroffen basisscholen in Utrecht hebben inmiddels op grote schaal flessenwater ingeslagen. Het gaat om de Gertrudisschool, De Piramide, Taalschool Utrecht, SBO Belle van Zuylen, St. Jan de Doperschool en de Ludgerschool.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -