RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Amersfoortse gezinnen moeten woning verlaten vanwege instortgevaar door hennepkwekerij

AMERSFOORT - De aanleggers van een hennepkwekerij in Amersfoort hebben in een flat aan De Ganskuijl zo'n bende achtergelaten dat gistermiddag besloten werd een deel van het gebouw uit voorzorg te ontruimen. Vijf gezinnen moesten daardoor ergens anders slapen.

De hennepkwekerij in de portiekwoningen aan De Ganskuijl werd ruim een week geleden door de politie opgerold na tips van omwonenden. In een vochtige kelder stonden zo'n 800 planten.

Gisteren werd bij opruimwerkzaamheden ontdekt dat achter een betimmering in de kelder gegraven is in de buurt van de fundamenten van het gebouw. Die zijn daarop ge´nspecteerd door een expert die vond dat er gevaar was ontstaan voor de stabiliteit van het deel van het gebouw dat ligt aan een nabijgelegen trapopgang.

Na de beslissing van de expert is woningbouwvereniging De Alliantie in actie gekomen. Vijf gezinnen moesten hun huis verlaten. Zij zijn voorlopig ondergebracht in een hotel of bij familie. Maandag wordt gekeken hoe het probleem zo snel mogelijk kan worden gerepareerd.

Bert Bosman van De Alliantie baalt behoorlijk van het hele gebeuren: "Wij vinden het een uiterst vervelende situatie voor de bewoners en stellen alles in het werk om dit zo snel mogelijk op te lossen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -