RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Code oranje zondagmiddag wegens storm Ciara

PROVINCIE UTRECHT - Het KNMI heeft vanwege de storm Ciara voor zondag code oranje afgekondigd. Die maatregel geldt vanaf het tweede deel van de middag wegens zeer zware windstoten.

Het hele land krijgt zondagochtend en in de eerste helft van de middag te maken met zware windstoten van 75 tot 100 km per uur. Vanaf de tweede helft van de middag neemt de wind verder toe en komen er in het noordwesten zeer zware windstoten van 100 tot 120 kilometer per uur voor. Verder landinwaarts zijn pas in de avond zeer zware windstoten mogelijk, vooral bij zware buien. Vanwege de zeer zware windstoten is code oranje van kracht.

Later zondagavond en in de nacht naar maandag verdwijnen de zeer zware windstoten. Bij code oranje is er grote kans op gevaarlijk of extreem weer, met risico op schade, letsel of veel overlast.

CARAVAN
Op verschillende plekken wordt bekeken of er speciale maatregelen nodig zijn vanwege de storm. Reizigers op Schiphol moeten rekenig houden met vertragingen en Rijkswaterstaat adviseert niet de weg op te gaan met een caravan, aanhanger of lege vrachtwagen.


DIENSTREGELING
ProRail en de Nederlandse Spoorwegen laten de treinen morgen tot nader order gewoon volgens de geplande dienstregeling rijden. Reizigers krijgen wel het advies het weerbericht in de gaten te houden en kort voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen.

VOETBAL
De KNVB heeft alle voetbalwedstrijden van zondag afgelast vanwege de verwachte storm. Daaronder ook FC Utrecht - Ajax van 12.15 uur in stadion Galgenwaard.

Ook veel evenementen gaan niet door, zoals de Trots Markt in Baarn en de carnavalsoptocht in Schalkwijk. De hockeybond KNHB heeft alle zaalwedstrijden afgelast.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -