RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Mark beleeft horrorvlucht in storm: 'Mensen moesten schreeuwen en overgeven'

KAMERIK - Vijf keer probeerde de piloot van het vliegtuig waar Mark Haagen uit Kamerik in zat vanavond te landen, midden in storm Ciara. Door de hevige turbulentie mislukte dat iedere keer en moest het vliegtuig weer omkeren. Ondertussen zaten Haagen en zo'n 300 andere passagiers vol angst in het vliegtuig. "De sfeer aan boord was ontzettend gespannen."

Mark was dit weekend met vrienden naar Madrid in Spanje. Vanmiddag vlogen ze terug naar Nederland, de vlucht ging heel voorspoedig tot de landing werd ingezet. "Toen we zo'n 900 meter boven de grond vlogen, kregen we last van enorme turbulentie", vertelt hij aan de telefoon vanuit Madrid. "Die turbulentie was wel heftig en bleef ook aanhouden. Op een gegeven moment werd de echte landing ingezet en zo'n honderd meter boven de landingsbaan besloot de piloot toch de neus weer op te trekken."

Het was alsof je in een slechte film zat"
Mark Haagen

OVERGEVEN
Die eerste landingspoging was voor veel medepassagiers een spannend en angstig momentje, vertelt Mark. "Mensen raakten in paniek. Ze begonnen te schreeuwen en over te geven. Het was alsof je in een slechte film zat." In totaal cirkelt het vliegtuig van Mark bijna een uur boven Schiphol. Er is nog geprobeerd om op een bredere landingsbaan te landen maar ook die poging mislukte.


Mark zat aan het raam bij de vleugel en kon goed naar buiten kijken. "Ik zag de luchtstromen over de vleugel gaan. Ik zei maar niets tegen de rest, maar ik was blij dat de piloot nogmaals de neus van het vliegtuig optrok. Ik raak niet snel in paniek maar ik vond het echt niet erg dat de piloot de landing niet had doorgezet."

THUISFRONT
Tijdens de eerste landingspoging had Mark even bereik met zijn mobiele telefoon. Hij stuurde een bericht naar het thuisfront, dat wat er gebeurde in het vliegtuig 'niet tof' was. Daarna had hij geen bereik meer. "Je kon gelukkig wifi kopen in het vliegtuig en dat gaf wel rust. Toen kon ik even appen met iedereen thuis. Die paar MB's waren echt zeker de moeite waard."

Men had de storm onderschat"
Mark Haagen

ONDERSCHAT
Na de landingspogingen vliegt het vliegtuig weer terug naar Madrid. De horrorvlucht zal Mark en zijn vrienden nog wel even bijblijven. Het verbaast hem achteraf dat er naar Schiphol gevlogen werd. "De hockeywedstrijd van de meiden wordt afgelast maar een vliegtuig met 300 man laten ze wel opstijgen en landen op Schiphol. Ik hoorde dat men de storm toch wat onderschat had."

Mark en zijn vriend Fedde Molenaar hebben op het vliegveld van Madrid nog een biertje gedronken in afwachting op een hotelkamer en een vlucht voor de volgende dag. Mark laat uiteindelijk weten dat ze zelf een vlucht en hotel hebben geboekt. "Wij hebben de rij niet langer afgewacht. Er worden door AirEurope geen vluchten meer voor maandag aangeboden. Wij hebben nu zelf maar geboekt. We zijn moe en willen weg."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -