RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Logan (17) bedenkt Wie is de Mol? voor Baarn: 'Er zit heel veel tijd in'

1/2
BAARN - Miljoenen mensen zitten op zaterdagavond voor de buis om te kijken naar Wie is de Mol?, het populaire spelprogramma op NPO1. Maar sinds kort heeft Baarn ook een eigen editie met kandidaten uit Baarn en met opdrachten die in het dorp worden gespeeld. De initiatiefnemer is de 17-jarige Logan Bouwmeester.

"Ik kijk al jaren naar Wie is de Mol? Ik ben er een groot fan van en ik weet dat mijn vrienden dat ook zijn", zegt Logan. "Tijdens het lopen van mijn ochtendkranten dacht ik: waarom ga ik het zelf niet organiseren? En toen heb ik dat gedaan."

Net als bij 'het grote' Wie is de Mol? vergt de organisatie van de Baarnse variant ook veel tijd en het meeste daarvan doet Logan zelf. "Ik heb een vaste cameraman gehad, Martin, en voor de rest heb ik het organiseren zelf gedaan, opdrachten zelf bedacht, filmen, alles editen, alles in elkaar zetten. Dus er zit zeker heel veel tijd in, vooral als je het in je eentje doet."

PRESENTATOR
Logan is zelf ook te zien in de uitzendingen. Als een heuse Rik van de Westelaken presenteert hij de Baarnse afleveringen. Hij vertelt de kandidaten onder meer welke opdrachten ze moeten doen. "Die zijn heel verschillend. We zijn begonnen in aflevering 1 met een grote opdracht. Daarin werden alle kandidaten verdeeld in duo's en over Baarn verspreid. Ze moesten er door middel van hints achterkomen waar ik was. En als ze binnen de tijd bij mijn aankwamen, konden ze de pot verhogen."

De kandidaten moeten er dus voor zorgen dat de pot steeds hoger wordt, maar de Mol in hun midden probeert dat onopgemerkt tegen te werken. Net als in de echte Wie is de Mol? maken de Baarnse deelnemers aan het eind van de aflevering een test. Daarin geven ze aan wie zij denken dat de Mol is in het gezelschap. Wie de meeste vragen uit de test fout beantwoordt, ligt uit het spel.

YOUTUBE
Inmiddels staan er al vijf afleveringen van Wie is de Mol Baarn op YouTube. Daar komen deze maand nog drie bij. Vanavond wordt de laatste aflevering opgenomen. "Dat is de ontknoping. Daarin zal de Mol naar voren stappen en zeggen: ik ben de Mol."

Na vanavond moeten de laatste afleveringen gemonteerd worden en vanaf 29 februari 21.30 uur zal de slotaflevering met de ontknoping online te zien zijn. Nu maar hopen dat niemand voor die tijd verklapt wie de Baarnse Mol is...

In Utrecht komt thuis vertelt Logan Bouwmeester over zijn Wie is de Mol Baarn


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -