RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zeeuwen praten opnieuw met Defensie, mariniers uit Doorn wachten af

DOORN/DEN HAAG - Staatssecretaris Barbara Visser van Defensie praat opnieuw met bestuurders uit Zeeland over de nieuwe marinierskazerne in Vlissingen. Het lijkt erop dat het kabinet andere ideeŽn heeft over de geplande verhuizing van 1800 mariniers uit Doorn.

Het besluit om de mariniers uit de verouderde Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn te laten vertrekken is al in 2012 genomen. In Vlissingen zou een modern complex voor ze worden gebouwd, maar de bouw is inmiddels diverse keren uitgesteld. Bovendien bestaat onder de militairen veel verzet tegen de overplaatsing naar Zeeland. Het leidt er zelfs toe dat veel mariniers het korps verlaten.

Defensie is bezorgd over de leegloop. Visser verwacht volgende maand duidelijkheid te kunnen geven over de voorgenomen overplaatsing. Het gerucht gaat dat de kazerne volgens nieuwe plannen naar Nieuw Milligen zal verhuizen.

Vandaag komen bestuurders van de provincie Zeeland, het waterschap en de gemeente Vlissingen naar het ministerie in Den Haag. Ze hebben weinig verwachtingen van het gesprek met Visser. De Zeeuwen zijn boos dat ze uit de media moesten vernemen dat de komst van de mariniers op losse schroeven staat. In een vorige ontmoeting heeft Visser gezegd dat ze dat betreurt. Als Defensie de afspraken niet nakomt mogen de bestuurders op een compensatie rekenen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -