RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Pluimveehouders moeten kippen binnenhouden vanwege vogelgriep

PROVINCIE UTRECHT - Pluimveehouders moeten vanaf aankomende middernacht (00.00 uur) hun kippen voorlopig binnenhouden. De vogelgriep is in het Duitse Bretzfeld aangetroffen en daarom heeft het ministerie van Landbouw voor heel Nederland een ophokplicht aangekondigd voor boeren met 250 kippen of meer.

Omdat de vogelgriep in Duitsland is aangetroffen, zou de kans op verspreiding van het virus in andere delen van West-Europa ook toenemen. Voorlopig moeten de pluimveehouders daarom hun kippen binnen houden. Over vier weken komen deskundigen die het ministerie informeren over de situatie weer bij elkaar om te kijken of de dreiging voldoende is afgenomen. "Als de situatie dan is genormaliseerd, bijvoorbeeld omdat er geen nieuwe uitbraken zijn geweest, kan de ophokplicht worden ingetrokken", schrijft het ministerie.

De laatste keer dat een landelijke ophokplicht werd afgekondigd was in december 2017. Eerder dat jaar was er ook al een ophokplicht, die begon in november 2016 en duurde tot april 2017. Het was daarmee de langste ophokplicht ooit in Nederland.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -