Staatssecretaris Visser heeft 'grote twijfels' over verhuizing marinierskazerne

© RTV Utrecht
DOORN - Staatssecretaris Barbara Visser van Defensie heeft Zeeuwse bestuurders laten weten "grote aarzelingen" te hebben over de verhuizing van de mariniers uit Doorn naar Vlissingen.
Visser heeft in een "open gesprek" uitgebreid toegelicht waarom ze twijfelt aan de verhuizing. Volgens de Zeeuwse gedeputeerde Dick van der Velde heeft de bewindsvrouw letterlijk gezegd "Defensie wil niet
naar Vlissingen". Ze zei tegelijk dat het besluit bij het kabinet ligt.
Commissaris van de koning Han Polman vindt het "bizar" dat de bewindsvrouw aan de ene kant zegt niet naar Vlissingen te willen en aan de andere kant zegt dat het een besluit van het kabinet is. "Er is met heel veel meel in de mond gesproken."
Zeeland vindt het "teleurstellend" en richt zich nu tot het kabinet.De Zeeuwen gaan op zeer korte termijn een brief aan het kabinet schrijven waarin zij vragen hoe het verder moet en zeggen dat de gang van zaken "zeer schadelijk" is. Ze zeggen niets nieuws in het gesprek te hebben gehoord op het ministerie van Defensie.
Visser wil voor 1 april een besluit nemen over de verhuizing van de ongeveer 1800 mariniers die nu nog in Doorn zijn gelegerd. De grote uitstroom van mariniers heeft het kabinet aan het twijfelen gebracht. Ook op operationeel en financieel gebied zijn zorgen, aldus Visser.
Er is nog niet gesproken over compensatie voor Zeeland. "Zover zijn we nog helemaal niet", zei de staatssecretaris. Naar verluidt zal de marinierskazerne naar Nieuw Milligen bij Apeldoorn verhuizen.