RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Provincie: ondanks onrust vertrekken mariniers uit Doorn

DOORN - Of de mariniers naar Vlissingen of de Veluwe verhuizen: er is geen reden om aan te nemen dat ze niet uit Doorn vertrekken. Dat benadrukte gedeputeerde Huib van Essen vanochtend in een commissievergadering in het Utrechtse provinciehuis.

Volgens de provinciebestuurder blijven de Utrechtse belangen duidelijk op het netvlies staan bij het Rijk. Samen met wethouder Rob Jorg is er intensief contact met Den Haag. "De recente contacten met het Rijk geven geen aanleiding om te denken dat de mariniers niet zouden vertrekken uit Doorn", aldus Van Essen.

De uitspraak van de gedeputeerde kwam op verzoek van PvdA. De partij vroeg zich af of de vele onrust in Zeeland er niet toe leidt dat de mariniers in Doorn zouden blijven. Als er geen verhuizing plaatsvindt kan de gemeente Utrechtse Heuvelrug geen woningen bouwen.

Staatssecretaris Visser wil voor 1 april een definitief besluit nemen of de mariniers wel of niet naar Vlissingen vertrekken. Naar verluidt maakt een verhuizing naar Nieuw Milligen op de Veluwe bij Apeldoorn de grootste kans.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -