RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Klusmateriaal voor een prikkie: de Bouwkringloop in Vianen is open


VIANEN - Schroevendraaiers, wandtegels, stopcontacten en zelfs wc-potten... Je kunt het zo gek niet bedenken of het ligt in de kringloop in Vianen. Die heeft tegenwoordig een speciale bouwafdeling, waar klussers voor een prikkie allerlei bouwmaterialen kunnen meenemen. "Het loopt storm", vertelt Tieneke van Putten een paar dagen na de opening.

 Bedrijfsleider Tieneke van Putten weet hoe je iets moet verkopen: Bedrijfsleider Tieneke van Putten weet hoe je iets moet verkopen: "We rekenen een kwart van de nieuwprijs." | Foto: RTV Utrecht

En dat is niet vreemd. "Gereedschap is heel duur, zeker van bepaalde merken", vertelt Van Putten. "Wij rekenen meestal ongeveer een kwart van de nieuwprijs, dus dat scheelt ontzettend veel geld." Bij de gloednieuwe Bouwkringloop - zoals de afdeling heet - vind je bijvoorbeeld een boormachine voor een tientje, een bouwhelm voor ?1,75 en een afkortzaag voor ?12,50.

SMALLE BEURS
Hoewel een kringloop misschien bedoeld is voor mensen met een smalle beurs, ziet Van Putten allerlei klussers binnenwandelen. "Iedereen is enthousiast", zegt ze. "En ik zie opvallend veel dames die komen shoppen. Dat vind ik superleuk. Ze nemen van alles mee. Vorige week liep er één weg met een vliegengordijn. Maar we hebben ook badmatten. Je kunt lekker snuffelen hier."

Een boormachine voor een tientje en een ligbad voor 50 euro: dit vind je in de Bouwkringloop.


Van Putten hoopt dat door de komst van de Bouwkringloop minder bouwmateriaal op de vuilnisbelt belandt. Ze roept klusbedrijven op hun afgedankte spullen niet zomaar weg te gooien, maar naar de kringloop te brengen. "Er wordt ontzettend veel weggegooid", zegt ze, "waardoor heel veel goede spullen gewoon op de werf terechtkomen."

TWEEDEHANDS TOILETBORSTEL
Alles is welkom, mits het werkt. "Soms komen mensen spullen brengen die helemaal kapot zijn", licht Van Putten toe. "Dan testen we een apparaat en springen alle stoppen eruit. Die mensen begrijpen niet helemaal wat de bedoeling is. We verkopen alleen werkende spullen." En ze moeten er 'netjes' uitzien, voegt ze toe, terwijl ze een tweedehands toiletborstel toch maar in de vuilnisbak deponeert.

Vrijwilligers vertellen over hun werk in het textielatelier, tevens een nieuwe afdeling in de kringloop in Vianen. Tieneke van Putten: "Vrijwilligers knappen op door de sociale contacten."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -