RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Laatste bouwfase: station Driebergen-Zeist gaat negen dagen dicht

1/4
DRIEBERGEN-RIJSENBURG/ZEIST - Treinreizigers kunnen ruim een week geen gebruik maken van station Driebergen-Zeist. Van zaterdag 22 februari tot maandag 2 maart is het treinstation buiten dienst, zodat ProRail de laatste grote werkzaamheden kan verrichten. Ook is er geen treinverkeer. Eind maart moet zowel het station als het stationsgebied af zijn, dat is acht maanden eerder dan oorspronkelijk gepland.

Ruim drie jaar lang is gewerkt aan en rond het stationsgebied. Tijdens de komende sluiting van het station wordt onder meer de fietsenstalling afgemaakt, verdwijnt de overgang bij de Odijkerweg en gaat de loopbrug tussen de perrons weg.

PRORAIL

Albert Hazeleger van ProRail is verantwoordelijk voor de bouw van het station. Nu de laatste fase van de bouw is ingegaan zit hij met een dubbel gevoel. Aan de ene kant is hij blij dat het station klaar is, maar hij moet er ook afscheid van nemen: "We zijn in 2016 hier begonnen en eind maart gaan we weg. Ik vond het echt een mooie klus."

Driebergen-Zeist is een zogenaamd landschapsstation met zichtlijnen en heel veel groen. Ook is het zo energiezuinig als mogelijk was. Energieneutraal is het nog niet. Bij kantoren in de omgeving is toestemming gevraagd om zonnecollectoren te plaatsen om alsnog nul op de meter te zijn, maar die samenwerking is nog niet gelukt.

 Impressie van het stationsgebied. Impressie van het stationsgebied. | Foto: ProRail

VERKEERSKNOOPPUNT

Het station speelt een belangrijke rol in het openbaar vervoer in de regio. Intercity's vertrekken richting steden ten westen en oosten van Zeist en bussen bereiken plaatsen zonder treinstation. Ook kunnen intercity's die niet stoppen makkelijker langs het station. ProRail en de NS verwachten dat de reizigersaantallen vanaf dit station zullen stijgen omdat ook veel bezoekers van het Utrecht Science Park vanaf Driebergen-Zeist zullen reizen.

 Zo gaat het stationsgebied er vanuit de lucht uitzien. Zo gaat het stationsgebied er vanuit de lucht uitzien. | Foto: ProRail

"Fietsen zijn nog wel een groot probleem, die moeten 13 februari al weg zijn. En altijd als we de stallingen verplaatsen blijven er fietsen over. Dat zijn er hier zestig, die weesfietsen zien we altijd weer terug", zegt Hazeleger. 17 februari gaat het eerste deel (1800 plaatsen) van de fietsenstalling open zodat hij meer ruimte heeft voor de laatste bouwwerkzaamheden. De overdekte stalling biedt plaats aan 3400 fietsen, brommers en bakfietsen.

OPENING

Na de negendaagse buitendienststelling is het station al voor een groot deel klaar. De laatste werkzaamheden duren nog tot eind maart. Daarna volgt alleen nog de grote opening, naar verwachting vindt dat plaats in mei.

Kijkje op de bouwplaats van station Driebergen-Zeist


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -