RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Alle opties zijn nog open in IJsselsteinse coalitiebesprekingen

IJSSELSTEIN - De besprekingen voor een nieuwe coalitie in IJsselstein gaan een tweede ronde in. De gesprekken zijn gestart door de VVD en LDIJ, die graag weer een meerderheidscollege willen hebben. De gegadigden zijn D66, GL, CDA, PvdA en CU.

IJsselstein heeft nog twee andere partijen, eenmansfracties SDIJ en Lijst Willems, maar die partijen zijn juist ontstaan na een scheuring binnen coalitiepartij LDIJ. Sarah Zandstra en Marius Willems leefden in onmin met hun collega-politici en stapten uit de partij. Het lag niet voor de hand dat met hen een samenwerking aan zou worden gegaan.

De VVD en Lokale Democraten IJsselstein vormen sinds de breuk een minderheidscoalitie en vinden dat niet ideaal. Toch is het volgens beide partijen geen uitgemaakte zaak dat er een derde coalitiepartner aanschuift. Dat hangt helemaal af van hoe de gesprekken de komende paar weken verlopen. Er liggen nog genoeg uitdadigen, schrijven de fracties, op het gebied van financiŽn bijvoorbeeld, of het verdelen van de portefeuilles.

Ronald Koehorst, fractievoorzitter LDIJ: "Wij bekijken welke zaken vanuit het coalitieakkoord voor de komende twee jaar nog moeten worden uitgevoerd en welke aanvullingen en/of aanpassingen van dit akkoord nog nodig zijn".

De streefdatum voor een nieuw college is vijf maart. Maar VVD en LDIJ laten zich niet haasten en houden ook rekening met een uitloop. En als het niet lukt om afspraken te maken, dan gaan ze alsnog met z'n tweeŽn verder.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -