RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eigenaar van Soester garagebedrijf dat jaar dicht moest door drugsvondst hoeft niet pand uit

SOEST - De eigenaar van het garagebedrijf aan de Nieuweweg in Soest, waar eind 2018 een grote drugsvondst werd gedaan, mag daar blijven. De eigenaren van het pand hadden een kort geding aangespannen om de huurovereenkomst te beŽindigen, maar de rechter wees dat verzoek vanmorgen af.

In november 2018 werden er drugs aangetroffen bij het garagebedrijf in Soest. Er werd 375 gram hasj, bijna 230 xtc-pillen en 2,1 gram cocaÔne aangetroffen. Ook bleek in ťťn van de aanwezige auto's een verborgen ruimte te zijn aangebracht en waren twee andere auto's hierop voorbereid. De burgemeester sloot daarop per direct het pand. Die sluiting duurde een jaar.

In oktober vorig jaar zegden de eigenaren van het pand de huurovereenkomst met de bedrijfseigenaar op. Zij gaven aan de bedrijfsruimte te willen verkopen in verband met hun leeftijd. De huurder wees hen erop dat dat niet kan: de huurovereenkomst kan alleen worden opgezegd als de huurder zijn bedrijf niet runt zoals een goed huurder betaamt, of als de verhuurder de ruimte dringend nodig heeft voor eigen gebruik.

Vervolgens stelden de eigenaren van het pand dat de bedrijfsvoering volgens hen inderdaad niet was zoals het "een goed huurder betaamt". Als reden voerden zij de sluiting van de burgemeester aan.

De rechter ging daar niet in mee. De eigenaren hadden de huurovereenkomst tussentijds kunnen ontbinden, toen de burgemeester het pand sloot. Ook hadden zij een bodemprocedure kunnen starten, omdat de huurder zijn verplichtingen niet nakwam en meewerkte aan criminele activiteiten. "De eisers hebben van deze mogelijkheden geen gebruik gemaakt", stelde de rechter tijdens het kort geding.

Mochten de eigenaren ervoor kiezen om alsnog een bodemprocedure te starten in verband met de criminele activiteiten in het pand, is het nog altijd mogelijk dat dat leidt tot een ontbinding van de huurovereenkomst. De verhuurder mag de uitkomst van die bodemprocedure voorlopig afwachten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -