RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dakloze 'King George' dreigt te worden uitgezet: 'Ik ken niemand in Suriname'

1/2
UTRECHT - De dakloze George Robinson Ost uit Utrecht mag nog maar vijf dagen in Nederland blijven. Daarna wordt hij uitgezet naar zijn geboorteland Suriname. Straatnieuws-medewerker Frank Dries bekommert zich enorm om zijn lot: "Hij kan het amper bevatten."

Dries vindt het schandalig dat 'King George', zoals hij liefkozend wordt genoemd, met uitzetting wordt bedreigd. "Je kan niet een dakloze hier in een vliegtuig schoppen en 'm er daar weer uit halen zodat hij daar op straat moet leven."

George (65 jaar oud) is sinds 2009 dakloos, hij leeft al twintig jaar in de stad Utrecht. Zijn geld verdient hij met klusjes als schoonmaker of verhuizer. "Mijn geboorteland heb ik al 22 jaar niet gezien. Ik ken niemand in Suriname." Aanstaande maandag moet hij in het vliegtuig zitten.

ACTIE
Frank Dries doet er alles aan om George in Utrecht te houden. Een online petitie is inmiddels ruim achthonderd keer getekend. Bovendien wordt het lot van George vandaag besproken in de Utrechtse gemeenteraad. "Ik denk dat de staatssecretaris uitstel kan verlenen", zegt Dries.

Frank Dries van Straatnieuws is boos: "Je kan niet een dakloze in een vliegtuig schoppen."


Waarom George geen verblijfsvergunning kan krijgen, is Dries vooralsnog onduidelijk. "Hij zegt dat z'n paspoort is ingenomen. Een aantal hulpverleningsclubjes in Utrecht heeft het met hem geprobeerd, maar ze lopen iedere keer tegen een muur aan bij de IND. Dit gaat 'm ver boven de pet. Dus we proberen met alle kracht iets te bereiken door flink tamtam te maken."

George deed eerder zijn verhaal tegenover de NUK (Nieuwe Utrechtse Krant):Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -