RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bombrief bij Leusdens bedrijf onschadelijk gemaakt door EOD

1/2
LEUSDEN - Bij een bedrijf in Leusden is vanochtend een bombrief bezorgd. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft die onklaar gemaakt. Waarschijnlijk is er een verband met de bombrieven die gisteren en vandaag ontploften bij bedrijven in Amsterdam en Kerkrade.

In tegenstelling tot die explosieven is het exemplaar in Leusden dus niet ontploft. De brief werd bezorgd bij het bedrijf Unisys Payment Services & Solutions, op bedrijventerrein De Horst aan de Storkstraat. Medewerkers hadden gelijk door dat er iets niet klopte met het pakketje en schakelden de politie in.

Het gebouw moest direct deels worden ontruimd. Toch leek er geen sprake te zijn van grote paniek. Uit voorzorg werden de brandweer en de ambulance opgeroepen, terwijl de EOD de bom ontmantelde. Een deel van het personeel kon gewoon binnen blijven zitten.

BITCOINS

Gisteren ontploften bombrieven bij een ABN Amro-vestiging in Amsterdam en postverwerker Ricoh in Kerkrade. Niemand raakte daarbij gewond. Volgens de politie eist de anonieme afzender een onbekend bedrag in bitcoins. De politie houdt rekening met een verband tussen de brieven in Amsterdam, Kerkrade en Leusden.

NIEUWE BOM

Donderdag eind van de ochtend, kort nadat de bom in Leusden is ontmanteld, was het opnieuw raak in Amsterdam. In een ING-kantoor in de Bijlmer ontplofte een bombrief. Volgens de bank ging het om een kleine explosie. Eén persoon ademde rook in, ambulancepersoneel kijkt die man of vrouw na.

Vorige maand werden ook al op verschillende adressen in Nederland bombrieven verstuurd. Zo werd er één bezorgd bij een Utrechtse makelaar. De Amsterdamse politie doet onderzoek naar de reeks dreigementen en gaat zich ook buigen over de Leusdense zaak.

De politie heeft een foto verspreid van de gisteren bezorgde bombrief in Amsterdam:
 Van de buitenkant ziet het er niet uit alsof er grote paniek is bij het Leusdense bedrijf. Van de buitenkant ziet het er niet uit alsof er grote paniek is bij het Leusdense bedrijf. | Foto: AS Media


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -