RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Overbelast COA denkt over evenementenhal voor asielzoekers

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Het tekort aan opvangplekken voor asielzoekers is zo nijpend dat mensen mogelijk in evenementenhallen moeten worden ondergebracht. De opvang zit vol, meldt het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

In Leersum, Amersfoort en Utrecht worden in onze provincie mensen opgevangen. En met name die laatste locatie zit zo goed als vol. "Daar kan eigenlijk niks meer bij. We houden altijd een klein percentage over; je kan niet zeggen we zitten honderd procent vol, omdat er ook gezinnen in kamers zitten. Er zijn dan plekken vrij omdat we daar geen mensen bij plaatsen. Maar er kan dus niks meer bij zo'n beetje", aldus Edward Ernst van het COA.

Het COA in Utrecht zit zo goed als vol


1800 PLEKKEN
Er zijn 1800 extra plekken nodig, schrijft verantwoordelijk staatssecretaris Ankie Broekers-Knol aan de Tweede Kamer. Een aantal gemeenten dat de afgelopen jaren asielzoekers opving, is nog niet bereid gevonden om onderdak te blijven bieden. En de bijna duizend extra plekken in recreatiepark Duinrell vervallen eind maart.

Als het aan het COA ligt, verdient opvang in reguliere locaties de voorkeur boven het gebruik van evenementenhallen. Het hoopt gemeenten zover te krijgen extra plaats te realiseren.

Er komen de laatste tijd meer asielzoekers naar Nederland dan voorheen. Bovendien duurt het lang voor ze weten of ze mogen blijven en is het door de woningnood moeilijk om huizen voor hen te vinden. Op dit moment wachten bijna 9000 asielzoekers in de opvang op hun asielprocedure.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -