RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Margreet en de heren van het Walking Football: de kwalen te lijf!

1/3
MAARSSENBROEK - Als op maandag de bijna 20 teamleden van de Walking Football van OSM '75 aan het veld komen, is er altijd wel een geblesseerde bij. Dan rijst natuurlijk al snel de vraag "is dat voetballen op hogere leeftijd nou wel zo gezond"?

KLACHTEN VOORKOMEN
Nu wil het geval dat bij het team sinds een aantal maanden een deelnemer is die in zijn werkzame leven fysiotherapeut was. Arnold is eind 60, werkte zijn hele leven bij fysiotherapiepraktijken in Amsterdam, woont in Maarssen en is direct fanatiek voetballer geworden. Margreet vraagt hem naar de meest voorkomende klachten en hoe die te voorkomen.

 Valpartijen komen ook bij Walking Football voor. Valpartijen komen ook bij Walking Football voor. | Foto: RTV Utrecht

"Als je wat ouder wordt", begint Arnold, "zie je vooral veel 'draaiblessures'. Dus het lijf draait, de knie blijft staan en daar is de blessure aan de kniebanden. Ernstig zijn die blessures niet, maar het herstel duurt wel langer." Toch mogen eventuele blessures geen reden zijn om níet te sporten, vindt Arnold: "stil gaan zitten is het érgste wat je kunt doen als je ouder bent. Je moet je lichaam uitdagen, bewegen, je mag best voelen dat je hard gewerkt hebt!"

WARMING UP
Cor - de grappenmaker van de groep - heeft jaren geleden een forse hernia-operatie gehad. Nog altijd heeft hij bij tijd en wijle klachten. Toch blijft voetballen zijn lust en zijn leven. Arnold: "hij moet dat ook gewoon blijven doen. Om het gros van de klachten te voorkomen, is vooral de warming up heel belangrijk. Het maakt je soepeler, het geeft een langzame start voor je lijf en je prestaties worden beter."

MEEDOEN?
Bent u overtuigd dat een beetje sport nooit kwaad kan? Haak vooral aan op de maandagochtend op het sportpark van OSM '75 aan de Fazantenkamp. Vanaf 10 uur wordt er getraind, een half uur voor die tijd staat de koffie klaar!

Margreet: Walking Football: de kwalen te lijf!


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -