RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bijna fataal steekincident in Griftpark was wraakactie, OM eist 6 jaar cel

UTRECHT/NIEUWEGEIN - De man die oktober vorig jaar iemand neerstak in het Utrechtse Griftpark deed dat omdat het slachtoffer vervelend zou hebben gedaan tegen zijn vriendin. Het slachtoffer had geluk dat hij het overleefde. De man werd vlak onder zijn kin in zijn hals gestoken, de belangrijke bloedvaten werden op een haar na gemist.

Tegen de 41-jarige Clifton K. eiste het Openbaar Ministerie vandaag zes jaar gevangenisstraf. Voor de officier van justitie staat vast dat de verdachte het slachtoffer opzettelijk heeft gestoken met de bedoeling hem te doden. Ook vindt het OM meerdere verdenkingen van diefstal tegen K. bewezen.

WRAAK
Clifton, zijn vriendin en het slachtoffer kennen elkaar van het hostel aan de Wittevrouwensingel, aan de rand van het Griftpark. Daar worden daklozen met veelal een verslavingsachtergrond opgevangen. K. heeft al jaren een ernstig alcoholprobleem. Hij ontkende in de rechtbank in Utrecht vandaag te hebben gestoken, maar het slachtoffer wijst hem als dader aan en getapte telefoongesprekken met zijn vriendin vormen extra bewijs.


Als zijn vriendin hem in een gesprek vertelt dat de messteek op een paar millimeter na fataal was, reageert hij door te zeggen dat 'niemand met zijn vrouwtje moet fokken.' Als iemand haar pijn doet komt hij met een mes, vervolgt de verdachte in het gesprek. Voor het OM is het daarom duidelijk dat het steekincident een wraakactie was. Het kwam vanuit het niets, het slachtoffer zag het niet aankomen, zei de officier van justitie.

BEHANDELING
Clifton K. is al lang ernstig alcoholverslaafd. Hij heeft verschillende psychische stoornissen en zit al jaren in de problemen. Hij heeft een lang strafblad, maar hij blijft maar doorgaan met stelen. De rechters vrezen dat hij het zonder hulp en intensieve en langdurige behandeling niet gaat redden, maar K. wil niet in een kliniek op worden genomen. De officier ziet daarom geen andere mogelijkheid dan het eisen van een onvoorwaardelijke celstraf.


De celstraf die het OM eist is ook voor het stelen van een koptelefoon en een speaker bij MediaMarkt-vestigingen in Utrecht en Almere en voor diefstal van een laptop uit een auto in het centrum van Utrecht. K. liet zich in de rechtbank ontvallen dat hij wel vaker laptops steelt. Hij kraakt de toegangscode en verkoopt ze door als hij geld nodig heeft.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak, op donderdag 27 februari. De verdachte heeft geen behoefte om daar zelf bij te zijn.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -