Instellingen

Verdachte van doden 23-jarige Dunja in mei voor de rechter

© Google Streetview
UTRECHT - Utrechter Lorenzo S. moet zich op maandagochtend 11 mei verantwoorden voor de dood van zijn vriendin Dunja. Dat maakte de rechtbank in Utrecht vandaag bekend tijdens de zogenoemde pro-formazitting. Het zal dan de eerste keer zijn dat de verdachte zelf in de rechtbank verschijnt.
Volgens het Openbaar Ministerie heeft de 25-jarige Lorenzo S. zijn vriendin op 24 februari vorig jaar dodelijk mishandeld in haar appartement in de City Campus Max-flat in Utrecht. De 23-jarige Dunja was zo ernstig gewond dat ze vier dagen later overleed.

NOG VEEL ONDUIDELIJK

Wat zich precies heeft afgespeeld in het appartement, is nog onduidelijk. De twee zouden lang een problematische relatie hebben gehad. Het OM zegt dat Dunja met veel kracht tegen het hoofd en het lichaam is geschopt en geslagen. Ook zou zij met geweld tegen de grond zijn gewerkt. Volgens Lorenzo S. was er sprake van een ongelukkige val tegen een tafel, maar hij heeft er verder nauwelijks iets over willen zeggen.
In de zaak hebben inmiddels meerdere voorbereidende zittingen plaatsgevonden, maar daarbij liet de verdachte zich telkens vertegenwoordigen door zijn advocaat Van Oort. Via zijn advocaat heeft hij laten weten dat hij op 11 mei zeker aanwezig zal zijn en een verklaring zal afleggen.

PIETER BAAN CENTRUM

De verdachte is geobserveerd in het Pieter Baan Centrum. Het rapport van de psycholoog en psychiater is klaar, maar over de inhoud lieten het OM en de advocaat van de verdachte weinig los. Het is een dik rapport, maar de officier van justitie betwijfelt of er conclusies uit te trekken zijn, omdat de verdachte niet optimaal zou hebben meegewerkt aan het onderzoek.
Om er zeker van te zijn dat de verdachte wel aanwezig is tijdens de inhoudelijke behandeling vroeg de officier van justitie de rechtbank om een bevel medebrenging af te geven, zodat hij desnoods gedwongen kan worden. Volgens de advocaat van S. is dit niet onnodig en zou het haar cliënt onnodig kunnen frustreren, maar de rechtbank neemt het toch in overweging en zal er later een besluit over nemen.
Het zal op 11 mei zonder twijfel een emotionele zitting worden. De gewelddadige dood van Dunja was een enorme schok voor haar familie en vrienden. Veel van hen waren ook bij de korte voorbereidende zittingen aanwezig.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.