RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Geen duidelijkheid over positie Utrechtse dakloze 'King George'

UTRECHT - Het blijft onduidelijk of de gemeente Utrecht om is zich in te zetten voor George Ost. De man verblijft al ruim tien jaar in Utrecht. Hij is dakloos en verdient zijn geld met kleine klusjes.

De man heeft de Surinaamse nationaliteit. Hij wordt aangeduid als een markante Utrechter. De vreemdelingenpolitie wil hem volgende week uitzetten naar Suriname. De SP in de Utrechtse gemeenteraad vroeg aan wethouder Maarten van Ooijen (ChristenUnie) wat er te doen is aan die situatie.

De wethouder antwoordde dat de gemeente altijd tegen een gedwongen uitzetting is en dat ze dit standpunt ook overdragen aan de Immigratie- en Naturalisatiedienst IND. Op de zaak van George Ost weigerde hij meermalen in te gaan. De vragen en antwoorden bleven daardoor grotendeels in algemeenheden hangen. Dat komt omdat de gemeente niet kan ingaan op privacygevoelige informatie over individuen.

In zijn vragen gaf SP-raadslid Ruurt Wiegant aan dat het beeld dat van Ost geschetst wordt in de media niet helemaal klopt. "De SP betreurt het vertrek van deze markante Utrechter en maakt zich zorgen over de gang der zaken, en voelt zich daarin gesteund door vele andere Utrechters. De feiten zoals bericht in de media staan echter ter discussie," zo stelt de politicus.

Het verhaal van George Ost kwam naar buiten nadat Frank Dries, hoofdredacteur van de Utrechtse daklozenkrant Straatnieuws, aan de bel trok. Tijdens de raadsvergadering gaven meer partijen aan dat ze graag zouden willen dat King George - zoals de man in Utrecht genoemd wordt - in de Domstad mag blijven. De man was zelf in de zaal aanwezig. Dat deed raadslid Fred Dekkers (GroenLinks) verzuchten dat hij het hele debatje 'ongemakkelijk' vond.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -