RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Forse celstraf voor Bunschoter (50) die cocaïne smokkelde tussen bananen

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Een 50-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg moet 11,5 jaar de cel in voor het smokkelen van coca´ne. De man maakte deel uit van een organisatie die zich bezighield met de invoer van coca´ne tussen onder meer bananen en ananassen. De man werd samen met zes andere mannen vandaag veroordeeld.

Samen met een man uit Hillegom was de man verantwoordelijk voor de invoer van de drugs. De mannen hielden zich vanaf begin 2015 bezig met de import van bananen, ananassen, glycerine, hout en meubels uit Colombia, Panama, BraziliŰ en Costa Rica.

Ze gingen creatief om met facturen en andere documenten en richtten diverse bedrijven op om de transporten van de goederen te regelen. Die bedrijven lieten ze op naam zetten van een in eerste instantie nietsvermoedende 59-jarige man. Op deze manier creŰerden de mannen een rookgordijn voor zichzelf en voor hun opdrachtgevers; ze konden namelijk niet rechtstreeks gelinkt worden aan de transporten.

Hun opdrachtgevers (onder meer een man uit Bilthoven) zijn veroordeeld tot respectievelijk 13 en 4 jaar gevangenisstraf. Een handlanger van de ene opdrachtgever krijgt een gevangenisstraf van 4,5 jaar. De overige verdachten krijgen voorwaardelijke gevangenisstraffen of een taakstraf.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -