RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Steeds meer particuliere leaserijders, vooral elektrische auto's populair

BUNNIK - Steeds meer mensen rijden rond in een leaseauto. In 2019 nam het aantal leaserijders toe met 13 procent. Ook het jaar ervoor was er sprake van tweecijferige groei. Vooral particulieren nemen vaker een abonnement op een auto. Dat meldt de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) in Bunnik

Nederland telde eind vorig jaar ruim 1,1 miljoen leaseauto's. Driekwart is zakelijk rijder. Maar het aantal particuliere leaserijders neemt het snelst toe, het afgelopen jaar met een kwart. Er zijn nu 188.000 private leaseauto's.

De onderzoekers zien dat veel particulieren kiezen voor het leasen van een elektrische auto. Zo kunnen ze financiële risico's afdekken. "Elektrische autos zijn veel duurder dan conventionele autos en de consument ervaart investeren in een nieuwe technologie met een accu nog steeds als een risico", verklaart de VNA.

De helft van de elektrische auto's in Nederland is van een leasemaatschappij. Particulieren zullen steeds meer leasen omdat de overheid wil gaan stimuleren dat ze elektrisch rijden, verwacht de VNA.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -