RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Barneveld gaat in gesprek met Achtervelders over windmolens

ACHTERVELD - De gemeente Barneveld zegt de zorgen van de inwoners van Achterveld over de plaatsing van windmolens te begrijpen. Barneveld liet in een rapport onderzoeken wat de beste locaties voor het plaatsen van windmolens zouden zijn. Twee van die locaties liggen op een kilometer van Achterveld.

Uit een vergadering van de dorpsraad deze week, bleek dat de Achtervelders daar alles behalve blij mee zijn. De inwoners maakten zich onder meer zorgen over zorgen over mogelijke gezondheidsrisico's, verstoring van de omgeving en het milieu. "Niemand wil zo'n ding in zijn achtertuin", vatte voorzitter van de dorpsraad Edwin Winterkamp de vergadering samen.

Ook vonden de Achtervelders dat Barneveld hun zorgen negeert. Zo zou de gemeente nog geen enkele contact met hen hebben gezocht. Dat werd bevestigd door het CDA in Leusden, waartoe Achterveld behoort. De partij liet weten dat het bericht over de windmolens ook voor hen als een verrassing kwam.

BARNEVELD
Barneveld reageert nu door te zeggen dat er nog helemaal niet is besloten waar de windmolens, met een totale hoogte van 180 meter, worden geplaatst. Sterker nog, het is niet duidelijk of er windmolens komen.

De gemeente zegt alleen een technisch onderzoek te hebben laten uitvoeren "om te kunnen begrijpen wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn van windenergie in onze omgeving". Barneveld wil energie besparen, maar heeft nog geen knopen doorgehakt over hoe dat moet gebeuren.

De gemeente wil daar in gesprek over gaan met betrokkenen, inwoners en ondernemers. Ook de Achtervelders worden daarin meegenomen, zegt Barneveld. "Natuurlijk komen we ook graag in gesprek met bewoners van de gemeente Leusden, omgeving Achterveld. We trekken hierin samen op met de gemeente Leusden."

Binnenkort ontvangen de bewoners in de ruime omgeving van de onderzochte gebieden een brief met meer informatie over het rapport en de gesprekken die Barneveld wil voeren. Het CDA zegt inmiddels al een gesprek met Barneveld te hebben gehad.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -