RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kabinet maakt 15 miljoen vrij voor Overvecht, Batau en Vollenhove

UTRECHT/NIEUWEGEIN - Het kabinet maakt extra geld vrij voor de verbetering van drie wijken in de provincie. Met de extra steun van 15 miljoen euro moeten Overvecht in Utrecht, Vollenhove in Zeist en Batau in Nieuwegein een impuls krijgen in onder andere werkgelegenheid, onderwijs, veiligheid en sociale verbondenheid.

De provincie en de Utrechtse gemeenten krijgen deze bijdrage door een aanvraag voor een zogenaamde 'Regio Deal'. Eerder stak de provincie zelf al 4,5 miljoen euro in de verbetering van de wijken. De gemeenten gaan met de provincie in kaart brengen wat er nodig is om de wijken aan te pakken.

"Het is een goede eerste stap om de inwoners van deze wijken een groene, veilige en sociale leefomgeving te bieden", zegt gedeputeerde Rob van Muilekom van Binnenstedelijke Ontwikkeling. "Deze aanpak kan een voorbeeld zijn voor andere wijken in de regio."

Van het totale bedrag is tweederde bestemd voor Overvecht. Hiermee moet het al bestaande project 'Samen voor Overvecht' worden ondersteund. Met de extra bijdrage moeten plannen voor Vollenhove en Batau in acties worden omgezet. "Dit geeft ons de kans een extra tandje bij te zetten om de ambities voor Vollenhove sneller waar te maken en nˇg meer kansen voor de wijk te realiseren", zegt wijkwethouder Marcel Fluitman van Zeist-Noord.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -