RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Supporters FC Utrecht betrokken bij voetbalrellen in Frankrijk'


UTRECHT - In de Noord-Franse stad Sedan zijn gisteren tientallen Franse en Nederlandse voetbalsupporters met elkaar op de vuist gegaan. De betrokken Nederlanders zouden FC Utrecht-hooligans zijn.De rellen braken rond 13.30 uur uit bij een wedstrijd tussen CS Sedan en Bastia uit Corsica, een duel in de Franse vierde divisie. Volgens lokale media raakten minstens zes mensen gewond. Een van hen zou er slecht aan toe zijn. Franse autoriteiten hebben gezegd dat de meeste gewonden Nederlanders zijn.

De Franse autoriteiten spreken van een groep van ongeveer honderd Nederlanders. Zij zouden een groep van vijftig fans van Bastia hebben aangevallen. De Nederlanders waren volgens de politie vooral gekomen om te vechten. "Dit zijn oncontroleerbare elementen die wij moeilijk kunnen zien aankomen", zei een woordvoerder tegen de Franse media. "Wat zij doen heeft zeker niets met sport te maken."

DAVID DI TOMMASO
Franse media schrijven dat de hooligans van FC Utrecht via social media waren "uitgenodigd" om naar Sedan te komen. De Utrechtse supporters kwamen al eerder naar wedstrijden van de Franse club. De hooligans hebben goede banden met SC Sedan sinds het overlijden van David di Tommaso in 2005. De Franse profvoetballer speelde bij Sedan voor hij naar FC Utrecht kwam.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -