RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Storm Dennis is een feit: code geel vanwege windstoten, maar ook warmterecord

PROVINCIE UTRECHT - Wie vandaag de deur uit wil moet rekening houden met zware windstoten. Oorzaak is storm Dennis die over onze provincie en de rest van het land trekt. Het KNMI heeft uit voorzorg code geel afgegeven en waarschuwt mensen die de weg op gaan of buitenactiviteiten gepland hebben, dat ze mogelijk hun plannen moeten aanpassen.

Storm Dennis is de derde van dit jaar. Vorige week trok nog storm Ciara over het land. Ook nu worden windstoten, hoge temperaturen en later op de dag flink wat regen verwacht. Maar Weeronline verwacht dat Dennis minder heftig zal zijn: de windstoten zullen minder krachtig en vooral aan de kust zijn. Daarnaast is de temperatuur met 13 tot 17 graden nog een stuk zachter dan bij Ciara. In de loop van de avond neemt de wind naar verwachting af.

WARMTERECORD
Die hoge temperatuur leverde ook al direct een record op: in De Bilt werd rond 03.20 uur 13,6 graden gemeten waarmee deze zondag nu al de warmste 16 februari ooit gemeten is. Het oude record stond op 13,3 graden en was van vorig jaar.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -