RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vijf verdachten aangehouden na zakkenrollen met 'voetbaltruc' in Utrecht

UTRECHT - In de Utrechtse uitgaansnacht zijn vijf mensen aangehouden vanwege zakkenrollen.

De politie kwam naar de Drieharingstraat na een melding van zakkenrollen door middel van de zogenoemde 'voetbaltruc'. De zakkenroller probeert dan iemand af te leiden door een beetje te dollen en bijvoorbeeld een denkbeeldige voetbal door iemands benen te schoppen. Vervolgens ontstaat een kleine worsteling, waarbij de dieven een telefoon of portemonnee uit de zak van hun slachtoffer pakken zonder dat die het door heeft.

De zakkenrollers in Utrecht konden dankzij cameratoezicht alsnog gepakt worden. De politie vond ook de gestolen spullen terug.

MEER SLACHTOFFERS
De politie gaat ervan uit dat er nog meer slachtoffers zijn die zich nog niet hebben gemeld. Er zijn namelijk bij de verdachten ook gestolen spullen gevonden, waarvan de eigenaar nog niet bekend is. Mensen waarvan de zakken gerold zijn tijdens de Utrechtse uitgaansnacht, worden daarom opgeroepen de politie te bellen.

De verdachten zouden niet alleen in de Drieharingstraat hun 'truc' hebben uitgehaald, maar ook in de omgeving van het station en op het Sint Janskerkhof. Volgens de politie wist op het Sint Janskerkhof een slachtoffer zijn telefoon terug te pakken. De politie wil ook graag met deze persoon in contact komen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -