RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Storm Dennis: Dierenpark Amersfoort eerder dicht, omgewaaide bomen en beschadigd tankstation


PROVINCIE UTRECHT - Dierenpark Amersfoort heeft zondagmiddag eerder de deuren gesloten vanwege storm Dennis. Op verschillende plekken in de provincie zijn bomen omgewaaid, maar de storm heeft vooralsnog niet tot grote problemen geleid. Voetbalwedstrijden en bijvoorbeeld de carnavalsoptocht in Bunnik gingen gewoon door.

Aan de Amsterdamsestraatweg bij Baarn waaiden de gevelplaten van een tankstation. De brandweer zette het gebied af. Door de werkzaamheden is de Amsterdamsestraatweg tussen Baarn en Eemnes afgesloten. Verkeer moet via Eembrugge over de A1 Baarn in.

 | Foto: Caspar Huurdeman

Op de A12 bij Bunnik viel een boom door de glazen geluidswal heen en belandde op de weg. Vermoedelijk bezweek de boom door de wind.


In Amersfoort viel vanmorgen een boom in een achtertuintje aan de Kapelweg om. Ook een schutting raakte daardoor beschadigd.

 | Foto: Keistadnieuws

In de middag moest de brandweer een steiger aan de Noordewierweg in Amersfoort veiligstellen. Een buis hing los en ook het bouwdoek kwam los. De brandweer heeft de buis weggehaald en het doek vastgezet. In Veenendaal versperde een omgevallen boom een fietspad.

Aan het begin van de middag meldde het Dierenpark in Amersfoort dat vanwege de storm het park dicht zou gaan. "Aan de veiligheid van de dieren is gedacht, zij verblijven op veilige plekken."In de stad Utrecht leidde de storm vooralsnog niet tot grote problemen. Wel was de het duidelijk te merken dat het hard waaide.


Op verschillende plaatsen in het land zijn voetbalwedstrijden en carnavalsoptochten afgeblazen vanwege de storm. Maar in de provincie Utrecht gingen de meeste activiteiten gewoon door.Ook elders in het land waaiden bomen om en raakten woningen beschadigd door de storm. Zover bekend raakte niemand gewond. De storm is inmiddels over het hoogtepunt heen. Toch geldt nog tot 19.00 uur code geel vanwege harde windstoten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -