RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Commissaris Zeeland: tot vorige week nog afspraken gemaakt over komst kazerne

DOORN - De Zeeuwen voelen zich bedrogen en besodemieterd nu de verhuizing van de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen niet doorgaat. Volgens de Zeeuwse commissaris van de Koning Hans Polman zijn er nog tot vorige week afspraken met Defensie gemaakt over de komst van de kazerne.

Vrijdag bevestigde staatssecretaris Visser na een lange periode van geruchten dat de mariniers uit Doorn definitief niet zullen verhuizen naar een nieuwe kazerne in Vlissingen. Er wordt een leegloop verwacht bij het Korps Mariniers bij een verhuizing naar Zeeland en daarom is de verhuizing afgeblazen. In plaats daarvan kiest het kabinet voor Nieuw Milligen bij Apeldoorn.

Commissaris van de koning Hans Polman zei vandaag in het televisieprogramma Buitenhof dat de staatssecretaris de signalen dat de verhuizing niet door zou gaan lang heeft afgedaan als geruchten. Hij vroeg naar eigen zeggen "op de vrouw af" of er naar alternatieve locaties werd gekeken, maar dat zou steeds ontkend zijn.

VERTROUWEN
Afgelopen dinsdag was er opnieuw een overleg tussen Defensie en Zeeuwse bestuurders. Volgens Polman bleef Visser lange tijd "om de hete brij heen draaien", voordat ze toegaf dat het kabinet voor een dilemma stond omdat veel mariniers de verhuizing naar Vlissingen niet zagen zitten, maar er al wel afspraken met de regio waren gemaakt. Na de ministerraad van vrijdag bevestigde Visser dat de verhuizing naar Vlissingen werd afgeblazen.

De Zeeuwse commissaris Polman vindt dat het kabinet open en eerlijk had moeten zijn. "Als je zo met elkaar omgaat, betekent dat iets voor het vertrouwen tussen kabinet en regio. Het kabinet heeft de regio's ook gewoon nodig."

COMPENSATIE
Fractievoorzitter Pieter Heerma van het CDA vindt dat het kabinet Zeeland moet compenseren nu de marinierskazerne niet doorgaat. Die compensatie zou niet alleen uit geld moeten bestaan, maar ook uit projecten die banen opleveren, zei Heerma in het televisieprogramma WNL op Zondag. "Dit los je niet op met een zakje geld", zei hij. "Het kabinet moet iets regelen dat raakt aan het houden en creŽren van werkgelegenheid".


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -