RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kinderen verhuizen bieb Utrecht: 'Ze vinden de boekjes interessanter dan het verhuizen zelf'


UTRECHT - Vele handen maken licht werk, moet de bibliotheek hebben gedacht. Honderden kinderen en hun ouders hebben kinderboeken verhuisd in Utrecht.

Zoek jezelf in de video


Zo'n vijfhonderd enthousiaste kinderen vormden een rij van de bibliotheek aan de Oudegracht tot aan de nieuwe bieb in het Oude Postkantoor aan de Neude. Een voor een zijn de boeken doorgegeven. Na een klein uurtje stond de teller op ongeveer 400 boeken.

STORM
Met de aangekondigde storm valt het wel mee tijdens de verhuizing. Toch worden maatregelen genomen want de kinderboeken zijn op het laatste moment nog in plastic verpakt. Sebastiaan Weijmans van Utrecht Marketing: "Het drupt af en toe en nu kan er geen spatje water op de boeken komen. Want ze moeten natuurlijk wel helemaal droog naar de nieuwe bibliotheek."

Vele kinderhanden maken licht werk bij verhuizing bibliotheek


Naast enthousiaste ouders en kinderen is ook de Utrechtse schrijfster Rosalie Hazeleger mee aan het verhuizen. "Lezen is ontzettend belangrijk voor kinderen. Het stimuleert de creativiteit, het biedt ontspanning en het vergroot de woordenschat. Dus het is heel tof dat er zo'n evenement is waar de boeken en de bibliotheek centraal staan."

Hazeleger bracht vorige maand haar eerste boek uit. Ze heeft dyslexie maar is gek op lezen en schrijft nu dus ook boeken. "Ik heb een maand geleden gedebuteerd met een kinderboek met de titel 'Egel op ontdekking'. Het is een boek met voorleesverhalen. Het heeft een klein filosofisch tintje en het gaat in op emoties."

 Nijntje helpt ook een pootje mee Nijntje helpt ook een pootje mee | Foto: RTV Utrecht

'DOORGEVEN!'
Nikki (6) en haar broer Melle (8) helpen samen met hun ouders verhuizen. Nikki: "Ik doe mee omdat ik dat leuk vind." En lezen doet ze ook graag. "Ik lees wel eens boeken uit de bibliotheek. Maar mijn broer Melle leest alleen de Donald Duck van de bibliotheek, bijna alleen maar Duckjes", zegt ze grappend.

Dex van 2,5 jaar oud helpt ook graag mee met de verhuizing. Maar hij vindt elk boekje wel heel interessant, zijn moeder heeft er een hele taak aan om te zorgen dat de boeken door haar zoontje worden doorgegeven. "We doen ons best maar de kinderen vinden de boekjes interessanter dan de verhuizing zelf", zegt ze lachend. "Dus de ouders zijn wel hard nodig om de boekjes door te geven, maar dat kunnen we ook wel heel goed. Een heel leuk initiatief, heel tof."

 "De ouders zijn wel hard nodig om de boekjes door te geven" | Foto: RTV Utrecht

Na een klein uur wordt het laatste boek door het lint van mensen doorgegeven naar het Oude Postkantoor. De verhuizers gaan in een stoet achter het boek aan onder luid gejoel "laatste boek, laatste boek" en na een applaus is de klus geklaard.

De rest van de week verhuizen de andere boeken naar de nieuwe locatie van de bibliotheek. Op 13 maart gaan de deuren van de bieb in het Oude Postkantoor aan de Neude open.

 "Laatste boek! Laatste boek!" | Foto: RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -