RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Jarenlange samenwerking tussen Utrecht en ervaringsdeskundigen psychologische zorg

UTRECHT/UTRECHTSE HEUVELRUG - De gemeente Utrecht heeft Recovery College voor negen jaar gecontracteerd om mensen met een psyschische aandoening te helpen. Bij de organisatie helpen mensen die een verslaving of psychische ziekte hebben gehad anderen met dezelfde problemen. Dat meldt de NOS.

Het contract geldt niet alleen voor de stad Utrecht maar ook voor de regio's Utrechtse Heuvelrug en Lekstreek en Woerden en omgeving. Volgens de omroep is zo'n jarenlange samenwerking ongebruikelijk. "Er spreekt vertrouwen uit", zegt een woordvoerder van de gemeente. Het Recovery College wordt betaalt door de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO).

BIJZONDER MAAR PASSEND

"Het is bijzonder, maar wij vinden het passend omdat er tijd nodig is om het project ook buiten de stad op te bouwen. We streven ook naar locaties in andere gemeenten in ons verzorgingsgebied en het kost tijd om ervoor te zorgen dat mensen de weg daarnaartoe vinden."

In de stad Utrecht zijn drie locaties van het Recovery College. Het aantal cliŽnten is in vijf jaar tijd opgelopen van 500 naar 2000. Het is een uitkomst voor de wachtlijstproblematiek in de GGZ, waar mensen vaak lang moeten wachten om bij een reguliere instelling terecht te kunnen. Het Recovery Collge biedt onder andere ondersteuning voor mensen die op zo'n lange wachtlijst staan.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -