RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht houdt punt over aan heerlijk voetbalgevecht in Tilburg

UTRECHT - FC Utrecht neemt slechts één punt mee uit Tilburg, na een 1-1 gelijkspel tegen Willem II. Het elftal van John van den Brom kreeg in blessuretijd de deksel op de neus, toen de thuisploeg toch nog langszij kwam.

HEERLIJK SCHOUWSPEL
Vanaf de eerste minuut kregen de toeschouwers in het Koning Willem II Stadion een heerlijk schouwspel voorgeschoteld. FC Utrecht schoot uit de startblokken en drukte dat al na vijf minuten uit in de score, na een aanval uit het boekje. Gyrano Kerk werd weggestuurd en bediende spits Jean-Christophe Bahebeck op perfecte wijze: 0-1.

Daarna was het de thuisploeg die liet zien niet voor niets de revelatie van dit Eredivisie seizoen te zijn, hoewel het niet direct tot veel gevaar leidde voor het doel van Jeroen Zoet. Gescoord werd er, ondanks kansjes over en weer, niet in de eerste helft en dus werd er gerust met een voorsprong in Utrechts voordeel.

UITBLINKER URBY
Na de pauze ontspon zich een waar voetbalgevecht. FC Utrecht stichtte gevaar met verschillende afstandsschoten, terwijl het Tilburgse gevaar onder leiding van uitblinker Urby Emanuelson onschadelijk werd gemaakt.

In de slotfase verzuimde de ploeg van Van den Brom het duel te beslissen, na mogelijkheden van onder andere invaller Bart Ramselaar. Het slotoffensief van Willem II liet daarna lang op zich wachten en leek er zelfs helemaal niet meer te komen.

GLADON
Als laatste troef om de zege nog binnen te slepen bracht Van den Brom Ludovic Sané, de 32-jarige verdediger die vorige week werd vastgelegd. Uitgerekend een minuut na het inbrengen van Sané was het invaller Gladon die de bal voor zijn voeten kreeg en de gelijkmaker in blessuretijd voor zijn rekening nam: 1-1.

RANGLIJST
FC Utrecht verzuimt aansluiting te vinden op de ranglijst bij tegenstander Willem II en blijft steken op de achtste plaats. Komende zondag komt FC Twente op bezoek in stadion Galgenwaard.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -